iLearn.gov.ba i TMS među tri najbolja IT projekta javnog sektora u BiH u 2014. godini [responsive-menu menu="glavni_meni"]

Jačanje javnih institucija
u Bosni i Hercegovini

Strategija Programa jačanja javnih institucija jest zatvoriti ogroman jaz koji postoji između ciljeva i standarda Strategije reforme javne uprave i njihove same provedbe.

iLearn.gov.ba i TMS među tri najbolja IT projekta javnog sektora u BiH u 2014. godini

09. 03. 2015.

The Project of Electronic Learning iLearn.gov.ba and Training Management System TMS, established by the Civil Service Agency of BiH through the cooperation with the Programme for Strengthening of Public Institutions is among the three best IT projects implemented in the BiH public sector

Informatički sektor u BiH zauzeo je svoju visoku poziciju u regionu – smatraju stručnjaci iz IDC Adriatics koji su u četvrtak, 19. 2. 2015. godine izabrali najbolje IT projekte u Bosni i Hercegovini u 2014. godini. Sa ovim priznanjem, IDC Adriatics, kao dio vodeće globalne market intelligence i konsultantske kompanije u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, prepoznala je i nagradila individualna postignuća institucija i organizacija u javnom i privatnom sektoru Bosne i Hercegovine u prethodnoj godini.

Agencija za državnu službu BiH je posebno zadovoljna činjenicom da je e-Learning projekat i TMS sistem iLearn.gov.ba ušao u finalni izbor tri najbolja projekta realizirana u javnom sektoru Bosne i Hercegovine u prethodnoj godini, zajedno sa ITS (Intelligent Transport System) sistemom za nadzor i upravljanje nad izgrađenim dionicama autoceste koridora Vc u BiH koji je implementiralo JP Autoceste FBIH d.o.o. i portalom „Obnova Srpske“ za informacije o aktivnostima Vlade Republike Srpske i nadležnih institucija u vezi sa sanacijom posljedica poplava iz maja 2014., koji je implementirao Generalni sekretarijat Vlade Republike Srpske.

Kriteriji za nominacije finalista i izbor najboljeg projekta su bili transparentnost, inovativnost, pristup upravljanju promjenama, troškovna efikasnost projekta i metodologija vođenja projekta i razvoja sistema.

Iz Agencije su se zahvalili Programu jačanja javnih institucija, bez čije pomoći, tvrde, ovaj projekat ne bi bio realiziran.

Izvor: Agencija za državnu službu BiH, www.ilearn.gov.ba

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter