ODRŽANA DRUGA SJEDNICA SAVJETODAVNOG ODBORA PROGRAMA JAČANJA JAVNIH INSTITUCIJA [responsive-menu menu="glavni_meni"]

Jačanje javnih institucija
u Bosni i Hercegovini

Strategija Programa jačanja javnih institucija jest zatvoriti ogroman jaz koji postoji između ciljeva i standarda Strategije reforme javne uprave i njihove same provedbe.

ODRŽANA DRUGA SJEDNICA SAVJETODAVNOG ODBORA PROGRAMA JAČANJA JAVNIH INSTITUCIJA

25. 02. 2013.

Sjednica Savjetodavnog odbora Programa jačanja javnih institucija u BiH održana je u četvrtak, 21. februara 2013. u Sarajevu.

Drugom sjednicom Savjetodavnog odbora je predsjedavao rukovodilac Programa jačanja javnih institucija u BiH g. Reinhard Lüke, a sastanku su prisustvovali predstavnice i predstavnici Ureda koordinatora za reformu javne uprave i svih uključenih institucija (Agencija za statistiku BiH, Agencija za javne nabavke BiH, Centralna banka BiH, Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH, Direkcija za evropske integracije, Agencija za državnu službu BiH, Agencija za visoko obrazovanje i osiguranje kvalitete i Ured za razmatranje žalbi BiH).

ABM

Tokom sastanka predstavljeno je trenutno stanje provedbe dogovorenih aktivnosti te su u oblasti međuinstitucionalne saradnje dogovorene zajedničke aktivnosti u upravljanju ljudskim potencijalima, upravljanju kvalitetom, odnosima s javnošću/komunikacijama, procedurama javnih nabavki, integrisanju rodne ravnopravnosti te statistici.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter