STRUČNJACI ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU UČESTVOVALI NA KONFERENCIJI PRO.PR [responsive-menu menu="glavni_meni"]

Jačanje javnih institucija
u Bosni i Hercegovini

Strategija Programa jačanja javnih institucija jest zatvoriti ogroman jaz koji postoji između ciljeva i standarda Strategije reforme javne uprave i njihove same provedbe.

STRUČNJACI ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU UČESTVOVALI NA KONFERENCIJI PRO.PR

18. 03. 2013.

Predstavnici i predstavnice partnerskih institucija u Programu jačanja javnih institucija učestvovali su na trodnevnoj regionalnoj PR konferenciji u Opatiji

U okviru Programa jačanja javnih institucija predstavnicima i predstavnicama partnerskih institucija omogućeno je učešće na 11. regionalnoj konferenciji za odnose s javnošću PRO.PR od 13. do 16. marta 2013. U gornjem videu dvije učesnice konferencije stručna savjetnica za odnose s javnošću u Agenciji za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete Slavica Škoro i glasnogovornica Direkcije za evropske integracije Marina Kavaz-Siručić govore o koristima koje je ovo učešće donijelo za njihov budući rad.

Učesnici razmjenjuju iskustva. Foto: Igor Nobilo, PRO.PR

Učesnici razmjenjuju iskustva. Foto: Igor Nobilo, PRO.PR

Prvog dana razgovaralo se o potrebi za odnosima s javnošću, upravljanju ugledom u lokalnim upravama Velike Britanije, izazovima i iskustvima digitalizacije u Bugarskoj te povjerenja kao geslu 21.stoljeća.

Drugog dana bilo je riječi o brendiranju države, društvenim medijima, izazovima21. stoljeća i novim prehrambenim tehnologijama, PR ratovima komercijalnih televizija na Balkanu, nacionalnim PR kampanjama u Rusiji. Komuniciranje javne uprave bila je panel diskusija kojom se pokušavaju približiti izazovi s kojima se suočavaju djelatnici javne uprave u svakodnevnom obavljanju posla.

Trećeg dana predavanja su bila posvećena otvorenom menadžmentu i otvorenom društvu te odnosima s javnošću kao profesiji. Panel diskusija se bavila novim trendovima u komuniciranju i izazovima koji se nameću razvojem novih tehnologija.

U sklopu konferencije dodijeljena su posebna priznanja pojedincima i organizacijama koji su svojom vizijom i misijom doprinijeli razvoju struke odnosa s javnošću na području Jugoistočne Evrope.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter