TREĆI SASTANAK MEĐUINSTITUCIONALNE GRUPE ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU [responsive-menu menu="glavni_meni"]

Jačanje javnih institucija
u Bosni i Hercegovini

Strategija Programa jačanja javnih institucija jest zatvoriti ogroman jaz koji postoji između ciljeva i standarda Strategije reforme javne uprave i njihove same provedbe.

TREĆI SASTANAK MEĐUINSTITUCIONALNE GRUPE ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

27. 05. 2013.

Treći sastanak međuinstitucionalne grupe za odnose s javnošću/informisanje održan je 23. 5. 2013. na Vlašiću.

Članice i članovi grupe, predstavnici i predstavnice institucija korisnica Programa jačanja javnih institucija u BiH, imali su priliku razmijeniti iskustvo i dobru praksu, što za cilj ima efikasno planiranje zajedničkih budućih aktivnosti.

Predstavnica Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete Slavica Škoro prezentirala je tako preduzete korake uspješno prethodno provedene javne kampanje ove agencije, što je prisutnima dalo ideje i sugestije za planiranje sličnih događaja institucija iz kojih dolaze.

Jedna od budućih zajedničkih aktivnosti ove grupe je i radionica o komunikacijskom planiranju, pa je izrada koncepta takve radionice bila jedna od tema ovog sastanka. Definisani su ciljevi, očekivani rezultati, kvalifikacije predavača koji bi bili angažovani na radionici i okviran datum i mjesto održavanja iste.

Sastanku su prisustvovali predstavnici GIZ-a i Ureda koordinatora te predstavnici Agencije za statistiku BiH, Agencije za javne nabavke BiH, Direkcije za evropske integracije (DEI), Agencije za državnu službu BiH i Agencije za visoko obrazovanje i osiguranje kvalitete.

 Izvor: PARCO.GOV.BA

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter