RADIONICA O USPOSTAVI SUSTAVA MONITORINGA I EVALUACIJE U AGENCIJI ZA PREDŠKOLSKO, OSNOVNO I SREDNJE OBRAZOVANJE

Djelatnice i djelatnici Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH su u Konjicu 9. listopada 2013. sudjelovali u radionici o monitoringu i evaluaciji koja je dio napora uloženih kako bi se uspostavio sustav monitoringa u ovoj državnoj insituticiji. Tijekom jednodnevne radionice između ostaloga su predstavljeni konkretni prijedlozi za uspostavu sustava, konkretni uočeni izazovi i rizici, razgovarno je o potrebnim resursima, o odgovornostima te o koristima takvog sustava kada zaživi.

Rukovodstvo Agencije je izrazilo svoj interes za postojanjem kvalitetnih monitoring podataka kako bi se pospješilo donošenje odluka, upravljanje znanjem unutar institucije te komuniciranje rezultata, izazova i uspjeha Agenciji pri provedbi svojih strateških ciljeva.

Ovoj radionici su prethodile druge aktivnosti – započeto je s analizom potreba i potencijala, izrađene su konkretne preporuke, za uži tim je održan mentoring a potom i dvodnevna obuka za širi krug.

Na kraju radionice su usvojene preporuke za daljnje djelovanje te glavne značajke sustava. Finaliziranje svih prijedloga i potrebnih temelja za uspostavu sustava će uslijediti tijekom dvodnevne obuke 21. i 22. listopada u Banjoj Luci.