Održan prvi dan društvenih medija Direkcije za evropske integracije

Jučer, 29. septembra 2014, u Sarajevu je održan Dan društvenih medija, okupljanje aktivnih korisnika i korisnica društvenih medija u BiH, predstavnika medija te zaposlenika i zaposlenica Direkcije za evropske integracije BiH u opuštenoj i razgovoru prilagođenoj atmosferi. Okupljenima se obratila direktorica Direkcije gospođa Nevenka Savić koja je, između ostalog, navela da je nedavno provedeni javni videokonkurs upravo koristio društvene medije s temom koja je pozivala na razmišljanje – Šta BiH može donijeti u EU. “Veoma često govorimo samo o tome šta Evropska unija unosi u BiH, pa smo htjeli saznati šta bi zapravo mi donijeli pristupom ovoj uniji.” Tri videouratka su nagrađena vrijednim nagradama koje su danas uručene u sklopu ovog događaja.

Važnost društvenih medija u komunikacijama javne uprave potcrtala je u svom obraćanju i Jesenka Hadžajlija, šefica Grupe za promociju DEI.

Online zajednica se u razgovor mogla uključiti koristeći službeni hashtag #DEIsmDay.

Nagradni videokonkurs i Dan društvenih medija su samo dio saradnje s Direkcijom u okviru Programa jačanja javnih institucija i to iz tematske oblasti Komunikacije i upravljanje znanjem. Cilj ovih aktivnosti jeste kvalitetnija, dvosmjerna i moderna komunikacija o procesima evropskih integracija koji se tiču svih građanki i građana BiH.

Direkciju za evropske integracije možete pratiti na sljedećim društvenim medijima: